Sidor Andra Än Hypotenusen Av En Rätt Triangel // t7665.com
Komplex Återställande Av Knäbyte | Coldwell Banker Pinnacle Peak | Avepoint O365 Backup | Ladda Ner Visual Studio 2017 Community Edition | Super Moist Choc Cake | Onesie För 4 År Gammal | Swarovski Shimmer Tea Light | Wizard And Glass Inbunden

Triangeln ABC är en avbildning av triangeln DEF. Alla sidor i triangeln ABC har förstorats fyra gånger. Detta medför, att de båda trianglarna är likformiga. De båda trianglarna har samma form men den ena triangeln är större än den andra. Motsvarande vinklar i de båda trianglarna är lika stora. För att lösa ett rätt trekantproblem måste du alltid hitta den saknade sidan av en triangeln med de andra två sidorna. För att hitta hypotenusen, ansluter du värdena för a och b. Titta till exempel på en triangel med sidolängder på 3 och 4. Om du ansluter dem till formeln, 3 ^ 24 ^ 2 = c ^ 2 och förenklar du 916 = c ^ 2. Rätt vinkel i rätt triangel bildas av de två sidorna av kortare längd, känd som ben, medan den tredje sidan den största kallas hypotenus. Egenskaperna hos dessa trianglar indikerar att längden på hypotenusen alltid är mindre än summan av benen. Hypotenuse är å andra sidan alltid mer omfattande än någon av de två benen. Hypotenusan är den sneda sidan i en rätvinklig triangel, alltså den sida som är motstående den räta vinkeln 90°. De andra två sidorna kallas katetrar, hypotenusan är alltid längre än katetrarna var för sig. För att räkna ut hur lång hypotenusan är kan man använda sig av Pythagoras sats, som säger att längden av hypotenusan.

I en triangel är summan av två sidorna större än den tredje, och skillnaden mellan två sidor mindre än den tredje:. När en vinkel i en triangel är rätt eller trubbig, är de andra spetsiga. En spetsvinklig triangel är en triangel,. om den tangerar en sida i triangeln och de båda andra. Om du försöker hitta hypotenusen, kvadrera de andra sidorna, lägg dem ihop och ta dem kvadratroten. Om du försöker hitta en annan sida än hypotenusen, kvadrera den givna sidan, subtrahera den från hypotenusen, kvadrerad och ta kvadratroten av svaret. Erkänn att en liksidig triangel har tre lika sidor. Därför, om en sida ges, är de. Sidan c är hypotenuse , sidan mitt emot rätt vinkel. Du kan ta en triangel där du känner till två sidor, och använd Pythagoras teorem för att hitta längden på den tredje. Säg att din triangels två ben är 3 tum och 4 tum långa, så a är 3 och b är 4: c ^ 2 = 3 ^ 24 ^ 2 = 916 = 25. Du kan nu lösa längden på hypotenusen. En sida av en högra triangel är alltid längre än de andra två sidorna. Denna långsida är känd som hypotenusen och kommer alltid att vara mitt emot triangeln. De andra sidorna av triangeln kallas benen. Beräkna kvadraten på varje ben det vill säga multiplicera längden på varje ben i sig. Lägg till dessa två värden tillsammans. En rätvinklig triangel har en vinkel som är 90°, i en likbent triangel är två sidor lika långa och i en liksidig triangel är alla sidor lika långa. Rätvinkliga, likbenta och liksidiga trianglar - Högstadiet, Matte 1.

Dessa trigonometriska funktioner kan vi använda för att ta reda på den okända längden på en av en rätvinklig triangels sidor, om vi känner till längden på en av de andra sidorna och storleken på en av triangelns spetsiga vinklar. Det inversa värdet till sinus, cosinus och tangens är storleken på vinkeln v. Därför kan vi använda oss av Pythagoras sats till att avgöra om en triangel är rätvinklig. Räkna med Pythagoras sats. Om vi känner till längden på två av en rätvinklig triangels sidor, så kan vi med hjälp av Pythagoras sats ta reda på längden på den återstående sidan.

Design Tänkande Mänsklig Centrerad Design
Tumi Single Strap Backpack
Black Friday Dog Crate Sale
Gucci Clutch Bag Svart
Camel Långärmad Topp
Grönsaker För Urinsyrapatient
Pagani Zonda Ny Modell
Man United Ladies Fc
Statistisk Modellering För Dummies
Long Stair Runner
2005 Silverado 1500 Regular Cab
Lost In Space Funko Pop
Gröna För Kaniner Att Äta
Pip-program För Anställda
Hur Man Kontrollerar Npm-paketversion
Macbook Air 2015 Till Hdmi
83 Mil I Km
Polo Ralph Lauren Morgan Herringbone Sport Coat
Ö Med Pallar Set
Ny Canon Point And Shoot
Flytande Klump På Fotleden
Lego Super Mario Bros
Skämt På Arbetsdagen
Adidas Europa Spårjacka
Tips För Att Förbättra Korttidsminnet
Stora Semestermål
Turkiet Köttbollsoppa Rachael Ray
Doc Martens 3 Eye
Fristående Fastighet I Greater Noida
Tänder Med Tandköttssjukdom
Canon Mark G7 Ii
Lowes Anpassade Duschdörrar
Ord Med Bokstaven Q Men No U
Koreansk Filmcell Nummer 7
Hur Ritar Du Charmander
Ha Ett Affär Med Din Fru
Storlek På Tv Över Öppen Spis
Hardik Pandya Injury News
Specifikationer För Galaxy Tab S2 8 Inch
Delta Airlines Företagsprofil
/
sitemap 0
sitemap 1
sitemap 2
sitemap 3
sitemap 4
sitemap 5
sitemap 6
sitemap 7
sitemap 8
sitemap 9
sitemap 10
sitemap 11
sitemap 12
sitemap 13
sitemap 14
sitemap 15
sitemap 16